Haver d’afrontar una entrevista de treball és un moment decisiu. Representa l’oportunitat per mostrar les teves habilitats, la teva experiència i, clar, la teva imatge personal. Com vestir per a una entrevista de treball pot influir en la impressió que causes, per això triar la roba adequada per una entrevista de treball és essencial. A continuació, t’oferim alguns consells pràctics perquè la teva vestimenta jugui a favor teu.

Tipus de roba per a una entrevista de treball

El tipus de roba que portis a una entrevista de feina depèn molt de l’empresa i del lloc al qual aspires. No és el mateix anar a una entrevista en una start-up creativa que en un banc tradicional. Tot i això, hi ha algunes regles generals que pots seguir.

Primer, opta per un look professional i sobri. Un vestit, tant per a dones com per a homes, sol ser una elecció encertada, però evita indumentàries massa formals si l’ambient de l’empresa és més relaxat. La clau és trobar l’equilibri entre l’elegància i el que és adequat per a l’ocasió.

Roba per a una entrevista de treball

A continuació, et mostrem diferents idees de roba per a una entrevista de treball amb les quals segur que encertaràs:

  1. Bruses i camises: Una brusa o camisa senzilla i ben planxada sempre és una elecció encertada. Els colors neutres com el blanc, crema o blau clar són ideals. Si vols aportar un toc més personal al look, una brusa amb algun detall o textura pot funcionar, però evita els colors i patrons cridaners.
  2. Pantalons: Els pantalons de vestir són imprescindibles. Assegura’t que estiguin ben planxats i que l’alçada sigui la correcta. Els colors com el negre, gris o blau marí són els més recomanats.
  3. Blazers i vestits: Un bon vestit també és una bona opció. Assegura’t que et quedi bé, ni massa ajustat, ni massa ample. Si l’entrevista és en una empresa més informal, un blazer pot ser suficient.

Quins colors no portar a una entrevista de treball

Escollir els colors adequats és tan important com seleccionar l’estil de la roba. Alguns colors poden transmetre confiança i professionalitat, mentre que altres poden resultar una distracció o fins i tot enviar un missatge equivocat. Aquí et diem quins colors evitar en una entrevista de treball:

  1. Colors molt brillants: Tons com el vermell intens, taronja neó o verd brillant poden ser massa cridaners i desviar l’atenció del que realment importa: tu i les teves habilitats.
  2. Totalment negre: Tot i que el negre és elegant, vestir-se de negre de cap a peus pot semblar massa sever o intimidatori. És millor combinar-lo amb altres tons neutres per suavitzar el look.
  3. Totalment blanc: Vestir-se completament de blanc pot donar una sensació de fredor o distanciament. Millor utilitza’l en combinació amb altres colors per evitar aquest efecte.
  4. Colors que es confonen amb l’entorn: Si saps per endavant el color de l’entorn on serà l’entrevista, evita portar un color que et faci “desaparèixer” en el fons.

La manera correcta de vestir per a una entrevista

La manera correcta de vestir per a una entrevista no només depèn de la roba en si, sinó també de l’empresa i la seva cultura. Abans de triar el teu vestuari, investiga sobre l’empresa: És una start-up amb un ambient relaxat? És una corporació amb un codi de vestimenta més formal?

Una bona pràctica és alinear la teva vestimenta amb els valors i la cultura de l’empresa. Moltes vegades, el lloc web de la companyia ofereix pistes, ja sigui a través de fotos de l’equip o de la descripció de la seva cultura organitzacional.

Recorda, el més important és que et sentis còmode i segur amb el que portes. Si et sents bé, això es reflectirà en la teva actitud durant l’entrevista, augmentant les possibilitats de causar una bona impressió.

També et poden interessar altres articles sobre entrevistes com: Actituds en la selecció de personal o com preparar una entrevista de feina, per tal de garantir-te un èxit total a l’entrevista.