A l’estiu, milers d’ofertes de treball surten a la llum, ja sigui que busquis guanyar una mica de diners extra, adquirir experiència laboral o simplement mantenir-te ocupat durant les vacances, els treballs d’estiu poden ser la solució perfecta. En aquest post, parlarem sobre les diferents opcions de treballs d’estiu per a estudiants i joves sense experiència, així com també et donarem alguns consells sobre com trobar ofertes de treball per a l’estiu.

Què són els treballs d’estiu?

Els treballs d’estiu són feines temporals que es concentren durant els mesos de juny a setembre. Aquest tipus de treballs són especialment comuns en sectors que experimenten un pic d’activitat durant aquesta temporada, com el turisme, l’hostaleria, el comerç i l’entreteniment. Gràcies a l’augment de visitants i turistes, les empreses en aquests sectors necessiten més treballadors, però sol ser per un temps limitat.

Treballs d’estiu per a estudiants

Si ets estudiant, els treballs d’estiu poden ser una forma fantàstica de guanyar experiència i una mica de diners extra. Aquí et deixem algunes de les opcions més comunes:

  • Cambrers i ajudants de cuina: Els bars i restaurants s’omplen durant l’estiu, per la qual cosa sempre estan buscant personal addicional. Aquests treballs no solen requerir experiència prèvia, cosa que els fa ideals per a estudiants.
  • Monitors de campaments: Si t’agraden els nens i gaudeixes de les activitats a l’aire lliure, treballar com a monitor en un campament d’estiu pot ser una gran opció.
  • Dependents en botigues: Les botigues en zones turístiques necessiten més personal a l’estiu. Aquests treballs solen ser força flexibles i poden ajustar-se al teu horari.

En un dels nostres posts anteriors podràs conèixer altres ofertes de treball per a estudiants, no dubtis a consultar-lo.

Treballs d’estiu per a joves sense experiència

Trobar una feina sense experiència a l’estiu és molt més fàcil. A l’estiu hi ha moltes oportunitats de treball específiques per a joves com tu. A continuació, et mostrem diferents opcions:

  • Ajudants en esdeveniments i festivals: Els esdeveniments i festivals d’estiu necessiten molta ajuda amb el muntatge, l’atenció al públic i altres tasques logístiques. És una excel·lent manera d’adquirir experiència i conèixer gent nova.
  • Promotors i enquestadors: Moltes empreses contracten joves per promocionar productes o realitzar enquestes. Aquesta feina t’ajudarà a desenvolupar habilitats comunicatives i de vendes.
  • Reposadors en supermercats: Durant l’estiu, els supermercats solen augmentar la plantilla per gestionar l’increment de clients.
  • Cuidadors de mascotes: Amb tantes famílies de vacances, la demanda de cuidadors de mascotes augmenta. Si t’encanten els animals, aquesta pot ser una feina divertida i gratificant.

Si t’interessa saber-ne més, pots donar una ullada al nostre post sobre l’ocupació per a joves.

On trobar treball per a l’estiu

Buscar una feina per a l’estiu pot ser aclaparador, però des d’Infofeina t’ajudarem a trobar les millors ofertes de feina adaptades a les teves necessitats. Aquí t’expliquem com:

  1. Registra’t a Infofeina: Crea el teu perfil amb tota la informació rellevant, com les teves habilitats, experiència (si en tens) i el tipus de feina que busques.
  2. Utilitza els filtres de cerca: Infofeina et permet filtrar les ofertes per sector, ubicació i tipus de contracte, facilitant la cerca de la feina ideal per a tu.
  3. Aplica a les ofertes: Un cop trobis una oferta que t’interessi, envia la teva sol·licitud directament des de la plataforma.
  4. Prepara’t per a les entrevistes: Si et truquen per a una entrevista, assegura’t d’estar ben preparat. Investiga sobre l’empresa i practica les teves respostes a possibles preguntes.

Els treballs d’estiu són una excel·lent oportunitat per guanyar diners, adquirir experiència i gaudir de la temporada. Si no tens experiència i vols saber-ne més, et recomanem el nostre post sobre on trobar feina sense experiència.

Amb l’ajuda d’Infofeina, trobar una feina per a l’estiu és més fàcil que mai. No deixis passar aquesta oportunitat i comença la teva cerca avui mateix!