Cada cop és més comú que les entrevistes de feina es facin de manera virtual. Les entrevistes online ofereixen comoditat tant pels candidats com per a les empreses, cosa que permet estalviar temps i desplaçaments. Però, com preparar una entrevista de feina online? A continuació, us deixem alguns consells pràctics que us ajudaran.

Què és una entrevista online?

Una entrevista online és una entrevista que es realitza a través d’una plataforma digital. És semblant a una entrevista presencial, però amb l’avantatge de poder fer-la des de qualsevol lloc. Tot i això, no hem d’oblidar que la preparació i l’actitud són igual d’importants. Mostrar professionalitat, encara que estiguis a casa, és fonamental. Per conèixer més sobre com afrontar una entrevista presencial, et recomanem el nostre post sobre com preparar una entrevista de feina.

Com vestir-se per a una entrevista de feina online?

Una pregunta molt freqüent és com vestir-se per a una entrevista de feina online. Encara que estiguis a la teva sala o al teu dormitori, l’ideal és que vesteixis com ho faries per a una entrevista presencial. Opta per roba professional o semiformal. Evita colors o estampats massa cridaners i assegura’t que el teu entorn sigui ordenat. Un fons net i sense distraccions (millor si és neutre) també t’ajudarà a projectar una imatge professional. Si vols saber més sobre la vestimenta en una entrevista, pots consultar el nostre post sobre com vestir-se per a una entrevista de feina.

Consells per preparar una entrevista online

Quan arriba el dia de l’entrevista online, hi ha diversos detalls que has de tenir en compte:

  1. Prova el teu equip: Sembla bàsic, però assegura’t que la teva càmera, micròfon i connexió a Internet funcionin correctament. Fes una prova uns dies abans per evitar sorpreses el dia de l’entrevista.
  2. Troba un espai tranquil: Busca un lloc on puguis estar còmode i sense interrupcions. Un lloc ben il·luminat i sense sorolls serà el teu millor aliat.
  3. Sigues puntual: La puntualitat és clau, encara que l’entrevista sigui virtual. Connecta’t uns minuts abans per estar a punt quan et truquin.
  4. Prepara les teves respostes: Investiga sobre l’empresa i el lloc al qual aspires. Tenir clares les respostes a les preguntes més comunes et donarà més seguretat durant l’entrevista.

Com saber si una entrevista online ha anat bé?

Després de l’entrevista, segurament et preguntaràs com saber si una entrevista online ha anat bé. Encara que no sempre és fàcil de determinar, si la conversa va fluir de manera natural, si l’entrevistador va mostrar interès per les teves respostes i si et van parlar dels pròxims passos, probablement les coses han anat bé. A més, si et van demanar algun document extra o et van donar informació detallada sobre l’empresa o el lloc, és un bon senyal.

Com preparar una entrevista grupal online?

Algunes empreses prefereixen realitzar una entrevista grupal online, en què diversos candidats participen alhora. Si et toca enfrontar-te a una d’aquestes, aquí tens alguns consells per destacar:

  • Escolta i respecta els torns: És molt important no interrompre els altres i escoltar el que han de dir. Alhora, mostra seguretat quan et toqui parlar.
  • Sigues concís i clar: Aprofita les teves intervencions per donar respostes clares i directes.
  • Actitud col·laborativa: En les entrevistes grupals, a vegades es fan dinàmiques d’equip. Si és el cas, demostra les teves habilitats per treballar amb altres, però sense intentar sobresortir costi el que costi.

Preparar-se per a una entrevista online requereix una mica més de previsió tècnica, però, en general, els principis són els mateixos que en una entrevista tradicional. En definitiva, l’important és ser puntual, preparar-se bé i mostrar-se professional. També has de tenir confiança en tu mateix i aprofitar al màxim aquesta oportunitat.